Zbog čega Anime Srbija još uvek ne izbacuje nove epizode One Piece?Anime Serijal One Piece je jedan od najpopularnijih anime serijala na sajtu animesrbija .com! Zbog same svoje popularnosti mnogobrojni fanovi našeg sajta neprestano zahtevaju i pitaju kada će izaći najnovija epizoda kako bi istu, prevedenu na srpski jezik, gledali na jednom od svojih omiljenih sajtova! Naravno, i pored svega toga, fanovi su mogli da svedoče tome da je TIM Anime Srbije, u proteklih godinu dana, vredno radio kako bi većinu epizode renderovao (spojio prevod sa video fajlom), te ih potom postavio na sajt! Anime Srbija TIM je pri tome uspela da renderuje i objavi gotovo 838 epizoda. Međutim, od pre nekoliko meseci, došlo je do zastoja!

U nastavku ovog posta objasnićemo i obrazložiti tačan razlog pauziranja objavljivanja ovog anime serijala. Na taj način, direktno ćemo odgovoriti na mnogobrojna pitanja naših anime fanova koja su vezana direktno za ovu temu!Zbog čega na A-S još uvek nema One Piece?


Boruto, Black Clover, Sword Art Online (Sezona 3), Fairy Tail, i dr., svi ovi anime serijali najredovnije izlaze na sajtu animesrbija .com! Pitanje se postavlja "Zbog čega onda nije ista situacija i sa One Piec?!" Na to pitanje ćemo vam sada dati detaljniji odgovor!
Verifikovano. Tekst ispod je pisan direktno od strane Administratora sajta!

Anime Serijal One Piece se prevodi od strane prevodioca pod imenom "Eleran". Pomenuti prevodilac je "volonter" i prevode anime serijala radi svojom "dobrom" voljom! Međutim, isti je nezavisan prevodilac, i svoje prevode objavljuje javno na besplatnom izvoru i bazi prevoda pod imenom Anime-Overdose! Ovo direktno znači da pomenuti prevodilac nije deo TIMA Anime Srbije, te usled toga Anime Srbija ne snosi odgovornost urednog i redovnog postavljanja pomenutog anime serijala.

Sajt Anime-Overdose je jedan od dugogodišnjih prijatelja sajta Anime Srbija. Na pomenutom sajtu možete naći neverovatan broj anime prevoda prevedenih na naš jezik! Poseti njihov sajt klikom ovde!

Kako je Anime Srbija partner sa sajtom Anime-Overdose, A-S prevode za određene anime serijale uzima odmah pošto su oni dostupni na A-O sajtu! Potom ih naš tim "renderuje" i stapa u video fajl koji kasnije ugledava svetlost dana na našem sajtu. Naravno, među svim pomenutim prevodima, nalaze se i prevodi anime serijala "One Piece", koje naš TIM preuzme, te ih odmah potom uredno (renderovane) objavi na sajt u vidu striming fajla.


Gde onda nastaje zastoj?

TIM Anime Srbija prevodi 10% celokupnih anime serijala za trenutnu sezonu (najpopularnijih / najtraženijih), dok je isti preveo ukupno 18% svih anime naslova (do sada postavljenih) na samomo sajtu. Od ovog procenta, 82% prevoda je preuzeto sa našeg partnerskog sajta Anime-Overdose (baza prevoda). Među ovim procentom spadaju i prevodi prevodioca "Eleran".

Činjenice:
  • TIM Anime Srbije koristi Srbchyroll* sistem prevođenja, i zahvaljujući pomoći pomenutog Fansub-a, svi prevodi koji se obrađuju od strane A-S TIMA se objavljuju u najbržim mogućim rokovima.
  • Anime-Overdose je sačinjen od stotine volontera (prevodilaca). Služi se sistemom slobodnog volonterizma što znači da se prevodi postavljaju po volji prevodilaca! Dakle, po njihovoj volji.

* - Srbchyroll je oficijalni Fansub grupa sajta Anime Srbija!

Zaključak: Kako je "Eleran" prevodilac sistema Anime-Overdose, TIM Anime Srbija je u nemogućnosti da najnovije epizode anime serijala One Piece objavljuje pre nego što prvobitno ne dobije prevode od samog prevodioca!


Opis: Prikaz sajta Anime-Overdose na kom se nalaze uredno postavljeni prevodi One Piece.
Izvor: Anime-Overdose! (screenshotovana slika)Zbog čega onda Anime Srbija ne nastavi prevod?

Odgovor je vrlo prost! Anime Srbija poseduje dozu poštovanja prema svim onim prevodiocima koji su se prvobitno opredelili za prevođenje određenog anime serijala, i to pogoto u slučajevima kada je prevodilac ažuran i vredno radi na prevođenju određenog anime serijala! Prevodilac "Eleran" anime serijal "One Piece" prevodi već desetak godina, i direktno usled te činjenice, TIM Anime Srbija ne želi "sebično" preuzme projekat.

Verujemo da fanovima našeg sajta i ovog anime serijala nije na odmet da se strpe nekoliko nedelja bez svojih omiljenih epizoda, jer "kad tad" nove prevedene epizode ugledaju svetlost dana! Posao prevođenja nije nimalo lak i zahteva dosta koncentracije, zalaganja, vremena i truda! Napominjemo da prevodilac "Eleran" važi za jednog od dosta ažurnih i prevodilaca za svaku pohvalu! Nijednom se nije dogodilo da pomenuti prevodilac nije želeo da objavi prevode.

Zaključak: Najnoviji prevodi anime serijala "One Piece" će biti postavljeni tek onda pošto TIM Anime Srbija uspešno dobije prevode od prevodioca "Eleran"!


PISANO S LJUBAVLJU! ♡\( ̄▽ ̄)/♡

Pisao: AnimeSrbijaTIM
Anime Srbija Vesti © 2018
Anime Srbija © 2013 - 2018